window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-44JMREC1R4');

Staffans reflektioner inför hösten

Höstterminen är nu igång igen, för många sedan ett par månader. På Mekanex fortsätter vi att stötta våra studenter i Tanzania, Rehema och Justina, som nu har hunnit halvvägs genom sina utbildningar. De kämpar på, precis som stiftelsen Help to Help. Hittills har stiftelsen gett över 500 studenter möjligheten att ta en akademisk examen, vilket betyder att Tanzania nu har tillgång till över 500 nya läkare, lärare och ingenjörer som bidrar till landets och regionens utveckling.

Sveriges och Tanzanias budgetar: En intressant jämförelse

I Sverige har regeringen nyligen presenterat sin nya budget, med fokus på skattesänkningar och satsningar på försvaret och kampen mot kriminalitet. Viktiga insatser som stärker vårt land. I Tanzania har en ny budget också presenterats, och det är intressant att göra en jämförelse mellan våra länder. Sveriges statsbudget är ungefär sex gånger större än Tanzanias, trots att Tanzania har mer än sex gånger så stor befolkning. Det speglar skillnaden i BNP per capita: 1 200 USD för Tanzania jämfört med Sveriges nästan 56 000 USD.

Trots denna skillnad fortsätter Tanzania att satsa på utbildning, en nödvändighet för landets utveckling. År 2025 ökar utbildningsbudgeten i Tanzania med 5 % och utgör då 12,5 % av den totala budgeten. Jämför det med Sveriges 8 %, och vi ser att Tanzania lägger en större del av sin budget på utbildning – en tydlig investering i framtiden.

Rullskensstyrningar för livsmedelsindustrin från HepcoMotion

I detta nyhetsbrev kan du läsa om HepcoMotions V-spårssystem och dess tillförlitlighet i tuffa miljöer. Det är inte bara inköpspriset som spelar roll; livslängd och underhållsintervaller kan ha en stor påverkan på den totala kostnaden för en lösning eller applikation. Missa heller inte HepcoMotions webinarium den 24 oktober om rostfria skensystem, både linjära och cirkulära. Om det låter intressant, se till att anmäla dig!

Produktnyhet: Dubbel-loopkopplingar

Vi presenterar även en spännande produktnyhet! Mekanex har redan ett av marknadens bredaste program för axelkopplingar och vi lagerhåller bland annat axelnavförband, bälgkopplingar, klokopplingar, spiralkopplingar, splineskopplingar och tandkopplingar. Nu kompletterar vi vårt sortiment med en mycket prisvärd koppling: Dubbel-loopkopplingar. Den finns i flera utföranden, med flänsar i vanligt eller rostfritt stål och med dämparelement i FDA-godkänd plast, anpassad för känsliga applikationer.

Möt oss på kommande mässor

Vi kommer att ställa ut på två EuroExpo-mässor i höst. Den första är redan 16-17 oktober i Lund, mycket välkommen till vår monter på Sparbanken Skåne Arena! Nästa mässa blir den 27-28 november i Fredrikstad, Norge. Hoppas vi ses även där!

En kort intervju med mig

Avslutningsvis kan ni läsa en kort intervju med undertecknad. Trevlig läsning!

Staffan Franzén

Staffan Franzén

VD

Direkt: 08-705 96 68
Mobil: 070-842 86 68
staffan.franzen@mekanex.se

Prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste produktnyheter och populära guider genom att prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste produktnyheter och populära guider genom att prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Läs fler liknande inlägg

Go to Top