window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-44JMREC1R4');

Möt Staffan Franzén, VD på Mekanex

Staffan är Mekanex VD sedan över 15 år och är den på företaget som har stenkoll på alla kunder, all historik plus allt som händer i världen. Han är vår seglande sifferguru som är nyfiken, kunnig och fokuserad på att tillsammans med övriga ingenjörer lösa våra kunders behov på bästa sätt.

Vilka är dina arbetsuppgifter på Mekanex?

Jag leder företaget och framför allt försäljningen. Jag försöker vara insatt och delaktig i större kundaffärer och projekt. Men sedan är vi ju en relativt liten arbetsplats och då måste man vara beredd att hjälpa till där det behövs. Det kan ibland innebära att lasta av en lastbil eller att ordna en tårta om vi har gjort något bra, till exempel fått en fin kundorder.

Vad har du arbetat med innan du började på Mekanex?

Jag är utbildad civilingenjör inom kemiteknik och började min karriär inom färgkoncernen Beckers där jag hade flera olika roller inom deras industrifärgsdivision. Jag började som utvecklingsingenjör på en av Beckers centrala utvecklingsavdelningar i England där jag arbetade under 3 år. Sedan var jag under ett par år ansvarig för Beckers försäljning av industrifärger mot den nordiska plastindustrin. Det här var i början på 2000-talet och då var Beckers mycket framgångsrika mot den globala mobiltelefonindustrin och levererade mycket färg till både Nokia, Ericsson och SonyEricsson.

Vad brinner du för i ditt jobb?

På Mekanex har vi flera tusen kunder, stora som små, och jag tycker att det är fantastiskt spännande att se vilka fascinerande bolag det finns runtom i Skandinavien som gör jättefina affärer på de mest skiftande områden – och som vi har möjligheten att hjälpa och på så sätt bidra till deras framgång!

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Jag har alltid varit intresserad av idrott och har alltid idrottat en hel del, därför tycker jag fortfarande om att röra på mig när jag är ledig. Eftersom jag till stor del har ett stillasittande kontorsjobb tycker jag även att det är ett bra komplement i vardagen. Jag springer, spelar golf och padel om möjligheten ges, vintertid åker jag gärna skidor både utför och på längden. Jag har seglat en hel del ända sedan jag var barn, först med jollar och sedan med både större och mindre kölbåtar. Jag har inte riktigt lyckats segla längs hela Sveriges kust, men har seglat från norska gränsen i Bohuslän upp till Höga Kusten och Örnsköldsvik, men det finns en sträcka kvar upp till Haparanda som jag gärna skulle vilja besöka.

Vilket är ditt favoritresmål? Varför?

Det finns många, men jag väljer att lyfta fram Sverige. Det finns många fantastiska platser i vårt vackra land. Både om man seglar längs kusten och i de unika skärgårdar som vi har både på östkusten och västkusten. Men även om man vandrar eller åker skidor bland våra fjäll. Sen måste man ha lite tur med vädret för att det ska vara riktigt njutbart, men får man fint väder är det oslagbart.

Vilken är din oanade talang?

Jag har ovanligt bra sifferminne, vilket kan roa min omgivning emellanåt när jag kan rabbla riktnummer, landskoder eller kundnummer och artikelnummer här på Mekanex. Det är inte enbart aktuella siffor som jag kommer ihåg – även gamla telefonnummer och bilregistreringsnummer fastnar…

Staffan Franzén

Staffan Franzén

VD

Direkt: 08-705 96 68
Mobil: 070-842 86 68
staffan.franzen@mekanex.se

Prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste produktnyheter och populära guider genom att prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste produktnyheter och populära guider genom att prenumerera på Mekanex nyhetsbrev!

Läs fler liknande inlägg

Go to Top